Land: Noorwegen

Prijs: € 2390

Vertrekdatum: 16/09/2019

Aankomstdatum: 22/09/2019

Min aantal deelnemers: 4

Max aantal deelnemers: 5

Fotografiereis naar Noorwegen voor het fotograferen van zeearenden, herfstlandschappen en wildlife

 

 

De Europese zeearend wordt ook wel ' vliegende deur ' genoemd omwille van z'n 250 cm vleugelspanwijdte. Deze imposante vogels zijn heer en meester van de Noorse fjorden, een ideaal kader voor onze fototrip. Kenmerkend is zijn witte staart, vandaar de Engelse benaming : white tailed eagle.

 

4 dagen lang kunnen we optimaal deze dieren fotograferen. Ole, the eagleman, brengt ons dagelijks met z'n motorboot tot dichtbij de leefwereld van de zeearenden.Vertrekkend vanuit de haven worden tientallen meeuwen meegelokt met de boot. Hun aanwezigheid trekt de aandacht van de zeearenden in de fjorden en nieuwsgierig als ze zijn, komen ze tot dicht bij de boot.

 

Het is niet alleen fun om de jagende arenden te fotograferen, zelfs de meeuwen zorgen voor de meest fotogenieke plaatjes. Het is zalig vertoeven op het water.

 

Niet alleen is Ole de perfecte eagleman maar hij is ook een getalenteerde bootsman die weet wat fotografen willen. Optimaal weet hij alle lichtomstandigheden te gebruiken. Hij weet perfect waar de arenden hun prooi pakken en verwittigt je hiervan tijdig. Deze man is begeesterend en geloof het of niet na de eerste boottocht heb je de liefde voor de Noorse natuur beet.

 

In deze schitterende fjorden leven ook heel wat andere dieren. Elanden laten zich 's ochtends vroeg en onder avond makkelijk zien.

De herfstkleuren maken het landschappelijke plaatje helemaal af.

 

Als toemaatje hebben we gedurende ons verblijf een bosvogel hut ter beschikking. Naast de diverse vogelsoorten zijn ook de eekhoorntjes hier vast klant. Af en toe komt zelfs de havik op bezoek. 

 

Praktisch

 

ma 16 sept : we spreken af in de luchthaven en vliegen richting Trondheim. In Trondheim aangekomen nemen we de huurauto en rijden richting Flatanger fjord. Laat in de avond bereiken we ons guesthouse. Dit guesthouse wordt onze verblijfplaats voor de komende dagen. 

 

di 17 sept– woe 18 sept – do 19 sept – vrij 20 sept en zat 21 sept  : worden ingevuld naargelang het weer met verschillende activiteiten. Vier dagen lang neemt Ole ons mee op z'n motorboot vanwaar we prachtige beelden kunnen maken van : zeearenden, meeuwen, aalscholvers, … Uiteraard besteden we zoveel mogelijk tijd bij de arenden, maar we hebben ook een eigen fotografiehut ter beschikking voor zangvogels, eekhoorn, … De Noorse fjorden hebben een prachtige natuur en wildlife. Een dag trekken we erop uit om elanden, waterspreeuw en herfstlandschappen vast te leggen.

 

Zon 22 sept : voldaan van al dat moois en overladen met volle kaartjes keren we terug richting België.

 

 

Datum : 16 sept – 22 sept 2019

Prijs : 2390 euro

eenpersoonsoptie : op aanvraag

inschrijven voor : 15 april 2019

niveau : beginnende en ervaren fotografen

comfort : normaal tot comfortabel

conditie : makkelijk

minimum aantal deelnemers : 4

maximum aantal deelnemers : 5

aantal dagen : 7

 

inclusief

autovervoer in Noorwegen, verblijf in guesthouse, alle maaltijden tijdens ons verblijf ter plaatse, niet alcoholische dranken, alle boottochten, het gebruik van leefpakken, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens, fotobespreking en tips voor fotobewerking, garantiefonds

 

exclusief

nationale en internationale vluchtkosten, alcoholische dranken, maaltijden tijdens onze verplaatsingen in Noorwegen van en naar luchthaven, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), aankopen van persoonlijke aard, transportkosten van en naar luchthaven in België

Volboekt