Land: Catalonië

Prijs: € 1550 (5d) of € 1945 (8d)

Vertrekdatum: 27/10/2019

Aankomstdatum: 03/11/2019

Min aantal deelnemers: 3

Max aantal deelnemers: 4

Fotografiereis landschappen en wildlife in Catalonië

 

Tijdens deze fotografietrip neem ik je mee naar de mooiste plaatsen die Catalonië rijk is. Prachtige berglandschappen waar bergpieken en laagjes je verbeelding overtreffen.

De herfst met zijn wisselende temperaturen is dan ook het ideale tijdstip om hier te fotograferen. ( temp 5°C – 20°C )

Maar dit is niet het enige. De bergen zijn het leefgebied van : vale gieren,monniksgier, lammergier, steenbok, … We focussen ons dan ook volop op het fotograferen van deze soorten.

 

En ja, ik weet het : een gier is nu niet direct de meest fotogenieke vogel die je in gedachten hebt. Maar niets is minder waar ! Ergens in een klein bergdorpje in de pre Pyreneeën staat een fotografie hut voor gieren. Vale gieren, monninksgieren massaal zien aanvliegen vanuit de bergen,,.. Hun gekwikkel, grappige huppelpasjes, ... Gewoon zalig om te fotograferen. Je hart klopt pas sneller als de lammergier afkomt en na een aantal malen cirkelen boven de hut, landt. De lammergier of 'bone breaker ' heeft zijn naam niet gestolen. Hij is degene die de botten opeet.

Het maken van vliegbeelden, close up beelden, artistieke beelden,.. gaat hier als vanzelf. Je zit op de eerste rij en hebt absoluut geen grote tele's nodig. Objectieven tot 300 – 400 mm zijn hier meer dan voldoende. Vergeet vooral ook je breedhoek niet !

 

In een tweede deel van de trip verplaatsen we ons iets meer Zuidwaarts. In het natuurpark Puertos de Beceite fotograferen we de magische berglandschappen. We houden oren en ogen open voor de steenbokken, want dit is immers hun leefwereld !

Vlakbij is de Ebro Delta. In dit mooie herfstkleurige wetland fotograferen we soorten als : flamingo, zilverreiger, blauwe reiger, ibis, aalscholver, …

 

Zoals je merkt een heel gevarieerd programma waarin al het mooie van Catalonië aanbod komt.

 

Praktisch

zon 27 okt 2019vertrek richting Catalonië. We vliegen op Barcelona en vandaar uit is het nog een 2 tal uur rijden naar onze eerste verblijfplaats

ma 28 okt 2019gierenhut (10u-17u) + fotograferen van zonsopkomst + zonsondergang

di 29 okt 2019: landschapsfotografie in pré Pyreneeën

woe 30 okt 2019gierenhut ( 10u-17u ) + fotograferen van zonsondergang

dond 31 okt 2019 We verlaten ons klein bergdorpje en rijden meer Zuidwaarts. Voor wie enkel aan het eerste deel van de trip wil deelnemen eindigt het avontuur in de luchthaven van Barcelona. Onderweg maken we verschillende fotostops.

 

extensie

vrijdag 1 nov 2019 : fotograferen in natuurpark Puertos de Beceite. Het leefgebied van de steenbokken !

zaterdag 2 nov 2019 : fotograferen in Ebro Delta

zondag 3 nov 2019 : Met volgeladen geheugenkaartjes reizen we terug richting België

 

 

Datum : 27 okt – 3 nov 2019

Prijs : 1550 euro (deel 1: van 27okt – 31okt : 5dagen)

Totaal prijs met extensie : 1945 euro ( 27 okt – 3 nov : 8 dagen )

Inschrijven voor : 1 april 2019

niveau : beginnende tot ervaren fotografen

comfort : comfortabel

conditie : makkelijk

minimum aantal deelnemers : 3

maximum aantal deelnemers : 4

aantal dagen : 5 of 8

 

inclusief

autovervoer in Catalonië, verblijf in hotels, alle maaltijden tijdens ons verblijf ter plaatse, niet alcoholische dranken, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens, fotobespreking en tips voor nabewerking, het gebruik van de gierenhut, toeristentaks, garantiefonds


exclusief

nationale en internationale vluchtkosten (wij kunnen u helpen bij de boeking hiervan), alcoholische dranken, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), aankopen van persoonlijke aard, transportkosten van en naar luchthaven in België

Volboekt