Land: Rusland / Siberiƫ

Prijs: € 6395*

Vertrekdatum: 01/09/2018

Aankomstdatum: 15/09/2018

Min aantal deelnemers: 8

Max aantal deelnemers: 14

Kamchatka het land van beren en vulkanen

 

Ongerepte natuur – het land van actieve vulkanen – ijsblauwe kratermeren – natuurlijke warmwaterbronnen – het leefgebied van de Kamchatka beer – een veelvoud van zeezoogdieren en vogelsoorten. Dit alles en nog veel meer is KAMCHATKA.

Het schiereiland Kamchatka ligt in het oosten van Rusland tussen de Zee van Ochotsk en de Beringzee. Kamchatka telt ongeveer 160 vulkanen waarvan er 28 actief zijn en deel uitmaken van de Ring van Vuur. Jaarlijks barsten gemiddeld zes vulkanen uit. Naast vulkanen bevinden zich hier vele heetwaterbronnen waaronder veel geisers. Het schiereiland heeft een zeer rijke plantengroei en dierenwereld. Tot de plaatselijke fauna behoren dieren als de kamchatkabeer, wolf, marmot, lynx, rendier, …

Bij aankomst in Petropavlovsk ligt onze boot reeds te wachten in de Avatsjabaai, een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Tijdens onze Marine expeditie hopen we zoveel mogelijk walvissoorten en zeehonden soorten te kunnen fotograferen. Wie weet lukt het ons stellerszeearend te spotten.

Na ons 2 daags oceaan avontuur worden we met 6x6 trucks naar Mutnovsky en Gorely vulkaan plateau gebracht. Tijdens deze 150 km lange rit nemen we de tijd voor fotostops.

Een tentenkamp wordt ons verblijf voor de komende 2 nachten. Van hieruit worden we met 6x6 voertuigen richting Mutnovsky vulkaan gebracht. Deze vulkaan is een van de meest actieve in het gebied. Tijdens onze dagtocht (8km) wandelen we naar de kraterrand via een kloof in de buitenste vulkaanflank. Zwavelhoudende meertjes, kleurrijke kleiwanden, schitterend gletsjerijs en opstijgende rookpluimen sieren hier het landschap.

De volgende dag worden we opgehaald door een MI-8 helicopter. Als het weer het toelaat maken we een excursie naar het kratermeer Schtubelya gelegen in de Ksudach vulkaan en fotograferen we de prachtige waterval in de krater.

Helemaal overweldigd door al die vulkanische pracht brengt de helikopter ons naar het Kurilskoye meer het berengebied bij uitstek ..

De bruine beren die hier leven behoren tot de grootste beren op aarde. Kenmerkend zijn de brede kop en de relatief spitse snuit. We hebben afspraak met deze dieren aan het Kurilskoye meer. Dit zoetwatermeer staat via een rivier in verbinding met de oceaan. Hier worden de zalmen geboren en na hun leven op de oceaan keren ze terug naar het meer op te paaien en te sterven. De place to be voor de op zalm jagende Kamchatka beer …

Tijdens ons verblijf wordt de wildernis lodge onze thuisbasis. We zitten middenin het leefgebied van de beren, ideaal dus om deze diersoort in al z'n pracht en glorie te fotograferen. Daar we een specifiek fotografie arrangement hebben, komen we op exclusieve plaatsen waarbij we de beren dichtbij en in hun mooie habitat kunnen fotograferen. We maken optimaal gebruikt van de lichtomstandigheden en wonen als het ware tussen de beren.

Niet alleen fotograferen we vanuit een kleine boot, maar ook tijdens onze wandelingen komen we heel close bij de dieren. Spelende cubs, vechtende pubers, … ogen en oren openhouden is de boodschap. We lopen immers in het land van de beren. Veiligheid boven alles en daarom worden we ook steeds begeleid door rangers. Zij kennen de dieren en het gebied door en door en staan in voor onze veiligheid. Tevens kennen ze de mooiste, fotogenieke plekjes en brengen ons er graag naar toe ..

Nadat we bijna al onze kaartjes hebben volgeschoten met berenfoto's keren we terug naar Petropavlovsk. Voor wie wil en het nog steeds aankan om als dat wonderbaarlijks te aanschouwen is er de mogelijkheid om de Geyser Vallei & Uzon Caldera tour te bezoeken. Tijdens deze trip vliegt een helikopter je van de ene magnifieke plaats naar de andere en word je ondergedompeld in de Kamchatka wereld.

 

Wat maakt de reis uitzonderlijk

 

Het programma is speciaal aangepast voor reizigers met een passie voor fotografie :

 • ervaren natuurfotografe Ann Coppens reisde zelf in Kamchatka en kent de meest fotogenieke locaties

 • exclusieve locaties, close encounter met wildlife, op ooghoogte fotograferen, perfecte achtergrond, juiste lichtomstandigheden

 • 2-daagse oceaanexpeditie, dus meer tijd en meer locaties om te fotograferen

 • geen onnodige reisdagen: elke dag wordt maximaal benut om optimale fotografiekansen te creëren

datum : 01sept – 15sept 2018

aantal dagen : 15

prijs : vanaf 6395 euro pp

maximum aantal deelnemers : 14

minimum aantal deelnemers : 8

 

inclusief de prijs 

 • internationale vluchten van/tot Brussel in economy class met stopover op de heenreis in Moscou*

 • alle transfers van/naar de luchthavens en accommodatie*

 • verblijf in middenklasse hotels, lodge, cabins en tenten o.b.v. Tweepersoonskamer/tent*

 • de meeste maaltijden*

 • de meeste excursies*

 • vervoer overland met een 6x6 truck*

 • Helikoptervlucht naar het Kurilskoye-meer heen & terug*

 • Kampeermateriaal met uitzondering van een slaapzak en ligmat*

 • De toegangsgelden tot de nationale parken*

 • Begeleiding door fotograaf Ann Coppens (van/tot Brussel)*

 • De diensten van een lokale gids, tolk, kok en chauffeur*

 • Alle luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en andere taksen.
   

 • Optioneel

Optionele excursie (Vallei van de geysers), niet vermelde maaltijden en dranken, persoonlijk uitgaven, visakosten, slaapzak, fooien voor de gidsen en chauffeurs, annulatie-, bijstands- en/of reisverzekering (ten zeerste aan te bevelen – wij kunnen u zeer interessante formules aanbieden).

(*) Inclusief in de prijs : Prijs 8460€ P.P (bij 8 tot 9 deelnemers) 7480€ P.P (bij 10 tot 11 deelnemers) 6855€ P.P (bij 12 tot 13 deelnemers) 6395€ P.P (bij 14 deelnemers) Min aantal is 8 personen. Max. aantal is 14 personen. 

 

Deze exclusieve trip bieden wij u aan samen met onze wereldwijde partner Best of Travel. Uw boeking wordt doorgegeven aan Best of Travel. Door op onderstaande boekingsknop te klikken ziet u het hele dagprogramma van Kamchatka incl de stopover in Moskou ( info@bestoftravel.be  T 051 70 05 16 )

Volboekt