Land: Noorwegen

Prijs: € 2190

Vertrekdatum: 03/01/2019

Aankomstdatum: 10/01/2018

Min aantal deelnemers: 6

Max aantal deelnemers: 9

Fotograferen van winterlandschappen, wildlife, walvissen in Noorwegen van 3-10 januari 2018

 

De omgeving van de Noord Noorse stad Tromso is een van de beste plaatsen in de wereld om het natuurfenomeen Aurora Borealis of Noorderlicht waar te nemen. Omwille van de aardrotatie en z'n ligging kan men hier bij wolkenloze avonden van in de vroege avond tot laat in de nacht dit prachtige schouwspel bewonderen en fotograferen.

Rond deze arctische stad bevinden zich de Lyngen Alpen. De Lyngen Alpen liggen op 350 km ten noorden van de poolcirkel. Het gebied kenmerkt zich door hoge bergen en veel gletsjers. Het is een prachtig natuurgebied dat in de winter unieke fotografische kansen biedt. De plaats bij uitstek om de eerste dagen van onze fototrip door te brengen.

Met onze camera's maken we de mooiste beelden van de hemelsblauwe fjorden. We wandelen tot aan de gletjser. Maken optimaal gebruik van het zachte winterlicht om de meest feeërieke winterbeelden te maken. De hemel kleurt van roze tot oranje om 's nachts, bij helder weer, een schouwspel van groen dansend noorderlicht te vertonen.

Ten zuidwesten van Tromso ligt het eiland Senja. Fotografisch heeft dit ongerepte eiland nog meer te bieden dan de welbekende Lofoten eilanden die op 100 km ten zuiden liggen. Hier vind je als fotograaf nog de rust en tijd om de fascinerende steile bergwanden, de dramatische fjorden en glooiende heuvellandschappen in beeld te brengen.

Door de stilte die hier heerst en de weinige mensen die hier komen, laten de dieren zich makkelijk benaderen. Een vrij grote kans dat rendieren, elanden, zeearenden, steenarenden, otters en sneeuwhoenen... zo maar vlak voor je toestel opduiken.

Kortom de ' place to be ' voor wie houdt van landschaps- en wildlife fotografie.

Maar hier houdt ons avontuur nog niet op. Jaarlijkse komen miljoenen haringen massaal deze kant op. En waar haringen zijn vind je in grote getallen walvissoorten als : orka, bultrugwalvis, bruinvis tot zelfs de vinvis. Vanop een zodiac is het makkelijk deze dieren te fotograferen op ooghoogte, want ze komen tot dicht bij de boot.

Orka's zijn zeer intelligente dieren en hebben een sterk ontwikkelde jachtinstinct dat ze steeds in groep uitoefenen. Adembenemend om hen bezig te zien.....

Dit wordt een onvergetelijk avontuur !

 

Praktisch

woe 3 jan : We spreken af in de luchthaven en vliegen richting Tromso

do 4 jan – vrij 5 jan : Deze twee dagen besteden we ten volle om de prachtige Lyngen Alpen te beleven en fotograferen. We zijn op de plaats waar de kans op het fotograferen van Noorderlicht het grootst is. Elke avond en nacht houden we de Aurora activiteit dan ook nauwlettend in de gaten.

Zat 6 jan: vroeg in de ochtend vertrekken we met de auto richting Senja. We rijden van de ene adembenemende plaats naar de andere en nemen voldoende de tijd om enkele fotostops in te lassen.

Zon 7 jan – ma 8 jan – di 9 jan : Deze drie dagen verblijven we in Senja. Twee ochtenden hebben we een zodiac ter beschikking en kunnen naar hartelust : orka's, bultruggen en andere walvissoorten fotograferen. De meest verbazingwekkend winterlandschappen krijgen we zo maar

voor onze lens. Dieren als elanden, rendieren, ... zijn hier makkelijk te benaderen. Onvermoeibaar als we zijn, scannen we ook hier 's avonds en 's nachts de lucht op Aurora Borealis.

Woe 10 jan : voldaan van al dat moois en overladen met volle kaartjes keren we terug richting België.

Datum:3–10jan 2018
Prijs : 2190 euro
eenpersoonsoptie : niet van toepassing inschrijven voor : 1 oktober 2017
niveau : beginnende en ervaren fotografen comfort : normaal tot comfortabel
conditie : makkelijk
minimum aantal deelnemers : 6
maximum aantal deelnemers : 9
aantal dagen : 8

inclusief

autovervoer in Noorwegen, verblijf in guesthouse, alle maaltijden tijdens ons verblijf ter plaatse, niet alcoholische dranken, alle boottochten, het gebruik van leefpakken, begeleiding van natuurfotograaf Ann Coppens , onze gids ter plaatse, garantiefonds

exclusief

nationale en internationale vluchtkosten (wij kunnen deze wel voor u boeken), alcoholische dranken, reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering ( deze zijn ten zeerste aangeraden ), aankopen van persoonlijke aard, transportkosten van en naar luchthaven in België 

Volboekt